Vesterport

Stor gennemgribende totalombygning og renovering af 210 almene boliger for AAB i Horsens.

Indstillet til Renoverprisen 2021 og 2022

Anvendelse

Boliger

Bygherre

AAB

Adresse

Kongensgade/Vesterport

År

2014-2016 (Helhedsplan) 2016-2020 (Udførelsesperiode)

Samarbejdspartnere

Rambøll

Fotogaf: Morten Pape, Horsens Folkeblad (Luftfoto)

Fotograf

Morten Pape, Horsens Folkeblad (Luftfoto)

Kontaktperson

Jens Erik Rasmussen
jer@ginneruparkitekter.dk
+45 3061 1623

Boligerne ombygges til større og tidssvarende lejligheder med en opgradering af energiforbruget og indeklimaet i boligerne. Alle tekniske installationer renoveres eller udskiftes med fokus på nedsættelse af forbrug. Facaderne renoveres og efterisoleres for at nedsætte energiforbruget. Alle boligerne får nye badeværelser, køkkener, altaner, vinduer og installationer.

Respekt for bygningens kontekst og historie spiller en stor rolle for os som arkitekt og med dette i tankerne er vi gået til opgaven med nutidig indsigt.

Vi arbejder for at opnå optimal fremadrettet værdi for bebyggelsen, præget af liv, harmoni, karakter og vision.

 

Ginneruparkitekter - Vesterport
Ginneruparkitekter - Vesterport

Projektet omhandler en gennemgribende renovering og ombygning af en stor boligkarré for Boligforeningen AAB. Boligkarreen ligger ved indgangen til Horsens Centrum lige ved siden af banegården. Bebyggelsen er oprindeligt opført i perioden 1944 til 1947 og består i dag af 210 familieboliger.
Boligkarreen står overfor en stor gennemgribende renovering og ombygning så der skabes 180 tilgængelighedsboliger med elevator og større altaner der overholder gældende krav til handicaptilgængelighed.

Boligerne vil efter renoveringen være på mellem 60 og 105 m2, med nye køkkener og badeværelser samt elevator, som sikrer beboerne adgang fra gadeplan. Helhedsplanen for afdelingen er udarbejdet i dialog med Landsbyggefonden.

Ginneruparkitekter - Vesterport

Før og efter

 

Billedet fra gårdrummet er taget under byggeprocessen. Man får et indtryk af bebyggelsens oprindelige facadeudtryk. Facaderne fremstår efter renoveringen lyse og bidrager til et mere imødekommende gårdrum og mere indirekte lys i boligerne.

Ginneruparkitekter - Vesterport