Hou Maritime Idrætsefterskole

Ny bæredygtig undervisningsbygning

Anvendelse

Undervisningsbygning

Bygherre

Hou Maritime Idrætsefterskole

Adresse

Villavej 13

År

2020

Areal

1200 m2

Samarbejdspartnere

Nortvig A/S

Kontaktperson

Trine Mouritsen
tm@ginneruparkitekter.dk
+45 2876 4534

Ginneruparkitekter - Hou Maritime Idrætsefterskole

Hou Maritime Idrætsefterskole ligger naturskønt ved Jyllands Østkyst, nær hav, strand og skov. Efterskolen er en sportsefterskole, som har en stærk ”natur-profil” med bl.a. jagt, outdoor og sejlads som linjefag.

HMI´s udvidelsesambition har fået et arkitektonisk afsæt i netop beliggenhed, natur-profil og fokus på bæredygtighed, hvad angår både sociale, økonomiske og miljømæssige aspekter. 

Ginneruparkitekter - Hou Maritime Idrætsefterskole

Der er skabt en enkel og minimalistisk bygning, hvor der er arbejdet med træbe­klædningen, som er arrangeret både vandret og lodret, så det skaber en nedskalering og detaljerigdom på den store bygning. Der er flere store glaspartier som bidrager til lys men også etablerer en slags glidende bevægelse mod de grønne omgivelser.

Trine Mouritsen, arkitekt og partner

Intentionen med projektet er naturligvis at løse skolens pladsmangel, men også at sikre stor fleksibilitet i dagligdagen og på langt sigt vha. stor diversitet i rumligheder og lette vægge, der let kan flyttes.

Idet træ er et bæredygtigt, cirkulært byggemateriale, godt for indeklimaet og samtidig passer godt ind i de grønne omgivelser, har vi designet et fleksibelt modulbyggeri bestående af præfabrikerede træelementer med trælistebeklædning.

Bygningskroppen består at fire forskudte æsker som efterlader sig skår i facaden, og som trækker lys og natur dybt ind i bygningen.  Der er arbejdet med udvalgte detaljer i facaderne, måden trælisterne vinkler sig skaber  

Ginneruparkitekter - Hou Maritime Idrætsefterskole

En af forudsætningerne for god læring, er et godt indeklima, herunder behagelige lydniveauer og lysforhold, desuden er der arbejdet bevidst med oplevelsesrige rum og taktile overflader samt let adgang til udearealer som inspirerer til at søge ud i den friske luft.