Esbjerg ny Vandværk

Nyt besøgsvandværk i Esbjerg 

Anvendelse

Vandværk

Bygherre

Din Forsyning A/S

Adresse

Kjersing

År

Opført 2015-2017

Samarbejdspartnere

Rambøll

Kontaktperson

Jens Erik Rasmussen
jer@ginneruparkitekter.dk
+45 3061 1623

GINNERUPARKITEKTER vandt opgaven som totalrådgiver på Esbjerg Nyt Vandværk ved Kjersing. 
Projektet blev udviklet i samarbejde med bygherre, bygherrerådgiver og de øvrige tekniske rådgivere med løbende brugerinddragelse, inspirationsture og arbejdsmøder. Ligeledes indledte vi processen med en workshop med fokus på det gode samarbejde.

Ginneruparkitekter - Esbjerg ny Vandværk

Præmieret for innovativt byggeri

Esbjerg Kommunes Byfond 2017
Ginneruparkitekter - Esbjerg ny Vandværk

Vandværket placeres i overgangen mellem et nyt erhvervsområde og et eksisterende grønt rekreativt område. Procesdelen er placeret mod landskabet og med god visuel kontakt til og fra dette rekreative område.

Vandværket indeholder to parallelle behandlingsanlæg med et indhold på hver ca. 1.500 m³, men er planlagt og designet til en fremtidig udvidelse med et 3. behandlingsanlæg. Bygningen er designet med det udgangspunkt at være en fleksibel og veldisponeret ramme for vandprocessen. Samtidig er der fokuseret på en tydelig formidling af vandprocessen over for bygningens besøgende. Vandprocessen, som beluftning, filtre, rentvandstanke er samlet i et stort åbent rum der gør en senere omrokering mulig. 

Vandværket ligger som et ”landmark” på grænsen til et åbent landskab. Det er væsentligt for designet og disponeringen af det nye vandværk, at bygningen har et formsprog der kan aflæses på afstand og skal kunne formidle bygningens funktion. Samtidig er det vigtigt at bygningen har en detaljebearbejdning der beriger på nær hold.

Præmieret for innovativt byggeri af Esbjerg Kommunes Byfond.

Ginneruparkitekter - Esbjerg ny Vandværk

Projektet fremstår som et ikonisk byggeri- et landmark for området. Projektet arbejder i stor grad med formidling af vandprocessen og henvender sig orienterende til publikum, både inde og udenfor bygningens åbningstid. Projektet er en teknisk bygning, som har krævet stor indsigt i de forskellige processer som på en enkelt måde gennem transparens og grafiske elementer videreformidles til publikum.

 

Jens Erik Rasmussen, arkitekt og partner
Ginneruparkitekter - Esbjerg ny Vandværk

Af flere målsætninger for projektet kan nævnes: Drikkevandssikkerhed, forsyningssikkerhed, hygiejnezoner, fleksibilitet/fremtidssikkerhed, bæredygtighed og arbejdsmiljø.

Ginneruparkitekter - Esbjerg ny Vandværk
Ginneruparkitekter - Esbjerg ny Vandværk
Ginneruparkitekter - Esbjerg ny Vandværk