Vinder 2 arkitekturpriser Sct Ibs Skole + Sønderhaven

FANTASTISK! TEGNESTUEN MODTAGER HELE TO ARKITEKTURPRISER

Boligprojektet Sønderhaven hiver prisen hjem i kategorien Nybyggeri Bolig, Institution og Erhverv, imens Sct. Ibs Skole vinder Publikumsprisen.

Vi er superstolte over begge præmieringer, og er stolte over de mange roser som begge projekter får med på vejen.

Sønderhaven fremhæves af dommerkomiteen for: ”Byggeriet styrker hele Horsens ved at indbyde til liv og fællesskab med en skala og detaljering i alt fra materialer til beplantning og uderum, der tydeligt styrker hele nærområdet. Det er en god nabo med fællesskab i fokus i alt fra de grønne uderum der emmer af biodiversitet til fællesbygning og fællesparkering under bebyggelsen, så biltrafik ikke dominerer i området".

Sct Ibs Skole beskrives således af dommerkomiteen for: ”Med det nye byggeri er skolen og området blevet mere åbnet. Skolens fysiske udtryk er meget inviterende og inkluderende og indpasser sig ret enkelt blandt det eksisterende byggeri uden at skrige ”her er jeg”.

Horsens Kommunes Arkitekturpris 2023 uddeles i forbindelse med Arkitekturens dag og er indstiftet af Horsens Kommune sammen med Horsens Folkeblad, Foreningen Bedre Bymiljø i Horsens samt Bygningsforbedringsfonden for Horsens Kommune. Temaet til årets Arkitekturens dag var "Bæredygtige byer og lokalsamfund".

Også stort tillykke til vores bygherrer PHC Ejendomme (Sønderhaven) og Sct. Ibs Skole.