Tjørnevej, Uldum

GINNERUPARKITEKTER har tegnet forslag til 28 boliger centralt i Uldum i forbindelse med en nytænkning af byens torv.

Anvendelse

Boliger

År

2019

Areal

2740 m2

Samarbejdspartnere

Svanen Development

Sandkjær

Erik Nord

Kontaktperson

Jens Erik Rasmussen
jer@ginneruparkitekter.dk
+45 3061 1623

Projektet omfatter 18 almene boliger samt 10 private boliger. Der er arbejdet med videreførelse af torvet, som skaber god plads til grønne ophold i forbindelse med to store regnvandssøer. Der er indarbejdet en række rekreative spots på grunden, som er med til at skabe varierede oplevelser og et levende udtryk.

Der er i projektet søgt at skabe en grøn oase midt i et allerede eksisterende byområde, hvor ny og eksisterende bebyggelse smelter sammen og giver en fællesskabsfølelse, og inviterer beboere og forbipasserende ind i området.

Husene er placeret i mindre rækker på grunden, således at alle husene er orienteret, så der er mest muligt privathed med terrasserne vendt mod sydvest. For at give husene et arkitektonisk spændende udtryk, danner de tre grålige teglfarver grundlag for de individuelle huse – lysegrå, grå og mørkegrå, som understøtter ønsket om let-aflæselige, mindre bygningskroppe.

De forskelligartede huse bindes sammen af den grundlæggende materialetekstur samt enkelte fælles elementer, som trælister i nøje udvalgt zoner i facaden. Brugen af træet på facaderne skaber yderligere en varme og blød stoflighed til facaderne, som står i kontrast til tegl.

Ginneruparkitekter - Tjørnevej, Uldum
Ginneruparkitekter - Tjørnevej, Uldum

De perforerede plader arbejder med arkitekturen og har flere funktioner. De bruges blandt andet til at skabe dybde i bygningen som et selvstændigt designelement i arkitekturen. Derudover skabes der en forbindelse og overgang imellem det offentlige og private for de enkelte lejligheder. Pladerne er derfor placeret foran hoveddørene, for at give privathed til de individuelle boliger.

Svalegangen udføres med glas i enderne, for at give den et mere luftigt og let udtryk. Vertikalt ved svalegangen er der etableret klatrebeplantning, der vokser op af lameller. Lameller og beplantning skjuler altanganens søjler og skaber en grøn kobling til de omkringliggende rekreative områder, hvorved det grønne integreres som en naturlig del af bygningsvoluminet.