Strandvejen

Totalombygning og tilbygning af ny tagetage af to almene boligejendomme.

Anvendelse

Boliger

Bygherre

Juelsmindehalvøens Almene Boligselskab af 1946

Adresse

Strandvejen 10 + 12

År

2020

Kontaktperson

Janus Mouritsen
jm@ginneruparkitekter.dk
+45 2712 7790

Ginneruparkitekter - Strandvejen

Projektet tager sigte på dels at vende alle boligernes orientering, så de primære opholdsrum henvender sig mod vandet, dels at udvide arealet af den enkelte lejlighed. Ved sammenlægning af de nuværende lejligheder under hensyntagen til eksisterende bærende vægge mv., er målet at skabe nye attraktive boliger, som er tidssvarende ift. tilgængelighed.

Bebyggelsen disponeres, så den klart orienterer sig til to sider – byen og vandet. Ankomstfacaderne møder byen, hvorfra man bevæger sig op i bebyggelsen gennem elevator/trappe-tårnene. På denne side af bebyggelsen anlægges samtidig de nye parkeringsarealer.

Ginneruparkitekter - Strandvejen
Ginneruparkitekter - Strandvejen

Boligernes “aktive” rum som køkken og entré samt enkelte af værelserne vender ind mod byen, mens de mere private værelser og opholdsrum orienterer sig ud mod vandet og åbner boligen mod udsigten. Alle boliger udstyres med private altaner med havudsigt, og på terræn etableres mod vandet en række ”park-øer” til leg og ophold, som giver læ og mulighed for en række forskellige aktiviteter for beboerne. Hver etage har en altangang, som både giver adgang til alle lejligheder, og samtidig bliver et fælles mødested for beboerne. Herved får hver lejlighed endvidere en lille indtrukket og halvprivat opholdsniche.

Energiforbrug før renovering = 170.000,- pr år for én blok.

Energiforbrug efter renovering = 69.000,- pr år for én blok.

Før-billeder 

Ginneruparkitekter - Strandvejen
Ginneruparkitekter - Strandvejen