Schaub Parken, En ny bydel

GINNERUPARKITEKTER har vundet arkitektkonkurrencen om at tegne et nyt boligområde på Storegade i Esbjerg. Projektet omfatter i alt 331 boliger, et fælleshus og 3.000 m2 erhverv. Det nye boligområde med butikker er placeret på en nu nedlagt industrigrund på Storegade, som er en af Esbjergs store færdselsåre ind og ud af bymidten.

Anvendelse

331 boliger, et fælleshus og 3.000 m2 erhverv

Bygherre

Junge Byg

Adresse

Storegade, Esbjerg

År

2020

Samarbejdspartnere

Junge Byg

Sankjær

Kontaktperson

Jens Erik Rasmussen
jer@ginneruparkitekter.dk
+45 3061 1623

Den overordnede vision er at skabe et nyt grønt og mangfoldigt bymiljø, til glæde for områdets familier og dets naboer. En attraktion i bydelen, som indbyder til leg, ophold og uformelle møder. Ved at indarbejde og mikse kvaliteterne fra den nære kontekst, skabes en attraktiv Bygade, som forbinder livet på den travle Storegade med fordybelsen og det nære fra kolonihaverne.

Arkitekturen taler således både til det trygge og nære familieliv i den menneskelige skala og til den store bymæssige skala, som området naturligt bliver en del af.

Ginneruparkitekter - Schaub Parken, En ny bydel
Ginneruparkitekter - Schaub Parken, En ny bydel

Vi har designet en attraktivt grøn bydel i den eksisterende by. Derfor har det været meget vigtigt for os at skabe en høj grad af åbenhed til omgivelserne. Således bliver området ikke blot et rart sted at bo og opholde sig, men også et samlingssted og et offentligt og mangfoldigt byrum til glæde for hele Storegade-kvarteret.

Jens Erik Rasmussen arkitekt/partner
Ginneruparkitekter - Schaub Parken, En ny bydel

Den bærende landskabelige idé for det nye boligområde er at skabe et grønt og frodigt udtryk, som inviterer offentligheden indenfor og naturligt forbinder de forskellige bebyggelser indenfor området. Bygaden er projektets nerve, og med sin både urbane og grønne karakter forener den byens kvaliteter med det nære hverdagsliv.

Bygningskroppene placeres blidt i det grønne landskab og danner tilsammen mere private opholdsrum imellem sig. Her er gode anvendelige uderum for børn, unge og voksne. I de trygge rammer er der plads til leg og aktivitet, og her er plads til fordybelse og fællesskab. Samtidig er byens liv allestedsnærværende, så legen kan fortsætte og folk sive videre ud i lokalområdet.

Ginneruparkitekter - Schaub Parken, En ny bydel
Ginneruparkitekter - Schaub Parken, En ny bydel
Ginneruparkitekter - Schaub Parken, En ny bydel