Sankt Jørgens Engen

En ny bebyggelse med 44 attraktive ejerboliger på Skt. Jørgens Gade i Odense skal bidrage til mere liv, aktivere byrummet og styrke det sociale liv i det blandede kvarter.

Anvendelse

44 nye ejerboliger

Bygherre

Arkitektgruppen

Adresse

Sankt Jørgens Engen, Odense

År

Opføres 2018-2019

Samarbejdspartnere

AG gruppen

Green Sustainable Landscape

Henry Jensen, rådgivende ingeniører

Kontaktperson

Martin Schack
ms@ginneruparkitekter.dk
+45 5162 9901

Bebyggelsen placeres i tråd med de eksisterende strukturer og retninger i området, hvor åbninger og “pauser” giver kig og en visuel sammenhæng mellem Skt. Jørgens Gade og det grønne område ved Odense Å. Den ny bebyggelse opdeles i en “Vejbebyggelse”, der fortsætter og understreger et sluttet gadeforløb og en “Parkbebyggelse”, der åbner op mod å-dalen.

Ginneruparkitekter - Sankt Jørgens Engen
Ginneruparkitekter - Sankt Jørgens Engen

Ved at dyrke sammenspillet mellem de røde nuancer opnås en harmoni og helhed i den overordnede arkitektur. Der vil være en forskel og et spil uden at kontrasten bliver for skarp.

De nyopførte boliger placeres optimalt i forhold til udnyttelse af grunden, de omkringliggende omgivelser, udsigt og solforhold. Der anlægges små private haver/terrasser og en gradvis overgang fra “Semi-offentlige rekreative områder” til offentlige stier og et offentligt parkanlæg.

Ginneruparkitekter - Sankt Jørgens Engen
Ginneruparkitekter - Sankt Jørgens Engen
Ginneruparkitekter - Sankt Jørgens Engen
Ginneruparkitekter - Sankt Jørgens Engen

Boligerne opføres som traditionelle sammenbyggede byhuse med et ”nutidigt tvist” i detaljen, hvilket giver karakter og samtidig harmonerer godt med den øvrige bebyggelse i Sankt Jørgens gade.

Ginneruparkitekter - Sankt Jørgens Engen
Ginneruparkitekter - Sankt Jørgens Engen
Ginneruparkitekter - Sankt Jørgens Engen
Ginneruparkitekter - Sankt Jørgens Engen