Ny administrationsbygning til Skanderborg-Hørning fjernvarme

Ny administrationsbygning til Skanderborg-Hørning fjernvarme. Vundet i totalentreprisekonkurrence. Intentionen har været at skabe en bygning, hvor personalets velfærd, bygningens funktionalitet og fleksibilitet, samt gode arbejdsforhold er i fokus, men også en bygning som åbner op for lokalsamfundet, fungerer som landemærke og formidlingscenter for Skanderborg-Hørning Fjernvarme.

Anvendelse

Ny administrationsbygning

Bygherre

Skanderborg-Hørning fjernvarme

Adresse

Danmarksvej

År

2023

Areal

614 m²

Samarbejdspartnere

Brdr. Thybo A/S

Kontaktperson

Jens Erik Rasmussen
jer@ginneruparkitekter.dk
+45 3061 1623

Ginneruparkitekter - Ny administrationsbygning til Skanderborg-Hørning fjernvarme
Ginneruparkitekter - Ny administrationsbygning til Skanderborg-Hørning fjernvarme

Den robuste og samtidige lette og imødekommende bygning er fint placeret i landskabet mellem grundens to eksisterende branddamme. Med denne placering fungerer bygningen som bindeled mellem natur, personale og lokalsamfund.

Et primært fokusområde har været at skabe en bygning med et sundt indeklima. Dette omhandler bl.a. temperatur, CO2 og dagslys, som tilvejebringes af robuste og hurtigt regulerende varme- og ventilationsløsninger samt et bygningsdesign med stor termisk masse og balance mellem dagslys og solvarmetilskud.

Projektteamet har prioriteret at tilvælge bæredygtige løsninger de steder hvor det understøtter en god konstruktiv, æstetisk og økonomisk løsning. Med det udgangspunkt er bæredygtige løsninger prioriteret særdeles højt i projektet, og det indgår både som synlige elementer i byggeriet og som et sundhedsmæssigt afsæt med fokus på miljø, klima, indeklima og arbejdsmiljø.

Ginneruparkitekter - Ny administrationsbygning til Skanderborg-Hørning fjernvarme

Samtidigt har der været et stort fokus på at kunder og gæster i bygningen let kan orientere sig. I ankomstområdet er der direkte adgang og god synlighed til målershoppen. Det gælder også adgangen til administrationen / receptionen som har tydelig visuel kontakt til ankomstområdet via store glaspartier. Man skal ikke være i tvivl om hvor man som gæst skal henvende sig.

Bygningen er designet med bevidsthed om, at der skal tages højde for eventuelle fremtidige ændringer i medarbejderantal og samarbejdsbehov på tværs af funktioner og lokalsamfund. Kantine og de forskellige møderum er bevist designet med mulighed for opdeling, så forskellige arbejds-, organiserings- og præsentationsformer tilgodeses. Derudover er der fleksible rum, hvor funktionen kan ændres, når behovene skifter.