Kirkebjerg Have

Kirkebjerg i Brøndby er et historisk industriområde, der lokalt har været kendt som Den Røde By på grund af den karakteristiske røde tegl. Kirkebjerg Haves arkitektur udspringer fra dette byhistoriske kendetegn. 

Anvendelse

156 Boliger

Bygherre

Svanen Development A/S

År

2021

Areal

12.500 m2

Samarbejdspartnere

Totalentreprenør EMR

Ingeniør Svend Poulsen

Kontaktperson

Jens Erik Rasmussen
jer@ginneruparkitekter.dk
+45 3061 1623

GINNERUPARKITEKTER bidrager med en markant, åben karrestruktur til Kirkebjerg-området i Brøndby. Visionen for projektet har været at skabe et byggeri, der på den ene side styrker oplevelsen af at være i en pulserende by, mens det på den anden side skaber et skærmet gårdmiljø med plads til både høje træer, grønne hække og børnefødselsdage.

Det er byens skala, der møder havens intimitet – og derfor kalder vi projektet for Kirkebjerg Have. Kirkebjerg Have består af 156 boliger med tilhørende parkeringskælder, og udgør et omfang på lidt over 12.500 m2.

Ginneruparkitekter - Kirkebjerg Have

Med sin placering mellem Glostrup og Brøndby indskriver området sig i Københavns fortsatte udvidelse. Derfor har det fra begyndelsen været vigtigt, at projektet refererer til den klassiske storbys struktur. Det er opnået ved, at bygningskroppen er placeret helt ud mod fortov og vej, for på den måde at iscenesætte det urbane gaderum.

Det giver samtidig plads til at etablere et generøst gårdmiljø, og derved fremstår byggeriet som en moderne fortolkning af storbyens boligkarré. Ved at etablere indgangspartier mod både gården og gaden sikrer man aktivitet, bevægelse og liv begge steder.

Ginneruparkitekter - Kirkebjerg Have

Kirkebjerg Have er designet med klare referencer til de bevaringsværdige industrielle bygninger, som er så kendetegnende for området. Det ses tydeligt ved at byggeriet på afstand fremstår sammenhængende og rytmisk i røde tegl, mens det på tættere hold opleves nuanceret og detaljerigt.

 

Ginneruparkitekter - Kirkebjerg Have
Ginneruparkitekter - Kirkebjerg Have

Ved at have en helhedsorienteret tilgang i udviklingen af boligbyggeri, er det lykkedes at lave et projekt, der har både et lavt fordelingsareal og stort set ingen uudnyttede kvadratmeter. I den rationelle tankegang er både parkering, elevatorer og bærende elementer indtænkt fra start, og det har ikke alene sikret en høj grad af bygbarhed, men også et projekt, hvor der ikke bruges mere beton eller flere mursten end højest nødvendigt.

Jens Erik Rasmussen, arkitekt/partner

Arkitekturen opleves som en åben karre, der er sammensat af to bygningstyper; en med fladt tag og en med saddeltag. De to bygningstyper skifter, samtidig med at bygningshøjden varierer.

Hvert skifte i bygningstype markerer en ny indgang. Indgangspartierne er markeret med felter af varmt og imødekommende egetræ i en ramme af stål. Facade-detaljeringen består af recesser, variationer i sten og mønstermurværk. Detaljerne viderefører industrialiseringen detaljerigdom, men med et klart moderne udtryk.

Ginneruparkitekter - Kirkebjerg Have
Ginneruparkitekter - Kirkebjerg Have