Frederiksberg Vandværk

2. plads i totalentreprisekonkurrence

Anvendelse

Vandværk

Bygherre

Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Forsyning A/S

År

2019

Areal

3000 m2

Samarbejdspartnere

Per Aarsleff A/S

Vand & Teknik A/S

Moe A/S

Kontaktperson

Jens Erik Rasmussen
jer@ginneruparkitekter.dk
+45 3061 1623

Ginneruparkitekter - Frederiksberg Vandværk

Med Frederiksberg Vandværks placering og sammenbygning med Frederiksberg Varmecentral er der taget udgangspunkt i ønsket om arkitektonisk sammenhæng mellem de to bygninger. Det nye vandværk træder frem i bybilledet med sin egen identitet og tydelig genkendelighed i forhold til bygningens funktion som vandværk.

Ginneruparkitekter - Frederiksberg Vandværk
Ginneruparkitekter - Frederiksberg Vandværk
Ginneruparkitekter - Frederiksberg Vandværk

Et glasbånd i facaden adskiller visuelt de to sammenbyggede bygningskroppe som derved fremstår som to klart aflæselige volumener med hver sin funktion. Samtidigt har vi ønsket at give vandværket en tydelig identitet med vandet som et tema, der er tænkt ind den arkitektoniske idé.

Der tages afsæt i vand i bevægelse. Det markante spil i de lodrette vinduesbånd har sin inspiration i naturens klare vandfald. Dette understreges af farvespillet i glasset, der changerer i dæmpede blåtoner inspireret af lysets spil i vandet. Ved foden af vinduespartierne i vestfacaden / ankomstfacaden opsamles regnvand i et spejlbassin, hvor dyser skaber en let vandtåge, som man oplever det ved foden af vandfald.