Villa S. Jensen

Om-/ tilbygning og renovering af 60' er gulstensvilla


Villaen er totalt renoveret og til-/ombygget med nye placeringer af eksisterende rum, nye vinduer, nyt tag og indvendige overflader. Der er bygget en ny "voksen-fløj" til med pejsestue, soveværelse, badeværelse og kontor.
Om-/tilbygning og renoveringen er foretaget med stor respekt for det eksisterende hus der fremstod i gode materialer, uden at have undergået væsentlige ændringer fra sin oprindelige 60' er arkitektur.
Husets nye indretning og disponering udspringer af ideen om at bevæge sig imellem forskellige zoner fra ”offentlig” og til stigende grader af privathed. Dette er et princip der er før igennem fra det første møde med huset.
Det første man møder ved ankomsten til huset, er en ny sort garagebygning med en gennemskærende og let pergolaoverdækket port. Man bevæger sig gennem porten og spillet mellem lys og skygge hen mod husets indgang. Garagen har store skydedøre som kan trækkes for porten, så der kan dannes en privat læ-gårdhave.
Huset er indrettet så man ankommer i husets hjerte, hvor pulsen er højest- i køkkenalrummet. Herfra bevæger man sig længere og længere ud i husets ”arme” hvor der opstår større og større grad af privathed og ro.

Det oprindelige hus fremstår efter renoveringen som "hovedhuset" i de oprindelige gule teglsten og elementer af sort træbeklædning, men med større vinduer til havesiden. Herved kommer inde og ude til at smelte mere sammen end den oprindelige arkitektur tillod.
Tilbygningen respekterer det eksisterende hus og placere sig derfor under det eksisterende hus´ tagudhæng. Husets historie bevares og man ser tydeligt før/nu, samtidig med at tilbygningens mere moderne arkitektur harmonere med det eksisterende hus.

Nomineret til Horsens Kommunes arkitekturpris 2014

 

 

Data:

Anvendelse: Villa
Adresse: Horsens
År: Til-/ ombygning 2014 (Opførelsesår 1966)
Bygherre: Familien S. Jensen
Areal: 180 m² eksist. villa fra 1966/ 71 m² tilbygning

 

Yderlig information: Kontakt Trine Mouritsen her

 

< Tilbage til billeder

 

Nøgleord for projekt:

  • Ombygning
  • tilbygning
  • Renovering
  • 60´er villa
  • Pergola
  • Træbeklædning
  • Arkitekttegnet