ESBJERG NY VANDVÆRK

Nyt besøgsvandværk i Esbjerg


GINNERUPARKITEKTER vandt opgaven som totalrådgiver på Esbjerg Nyt Vandværk ved Kjersing. 
Projektet blev udviklet i samarbejde med bygherre, bygherrerådgiver og de øvrige tekniske rådgivere med løbende brugerinddragelse, inspirationsture og arbejdsmøder. Ligeledes indledte vi processen med en workshop med fokus på det gode samarbejde.
Vandværket indeholder to parallelle behandlingsanlæg med et indhold på hver ca. 1.500 m³, men er planlagt og designet til en fremtidig udvidelse med et 3. behandlingsanlæg.
Bygningen er designet med det udgangspunkt at være en fleksibel og veldisponeret ramme for vandprocessen. Samtidig er der fokuseret på en tydelig formidling af vandprocessen over for bygningens besøgende. Vandprocessen, som beluftning, filtre, rentvandstanke er samlet i et stort åbent rum der gør en senere omrokering mulig. 
Vandværket ligger som et ”landmark” på grænsen til et åbent landskab. Det er væsentligt for designet og disponeringen af det nye vandværk, at bygningen har et formsprog der kan aflæses på afstand og skal kunne formidle bygningens funktion. Samtidig er det vigtigt at bygningen har en detaljebearbejdning der beriger på nær hold.
Vandværket placeres i overgangen mellem et nyt erhvervsområde og et eksisterende grønt rekreativt område. Procesdelen er placeret mod landskabet og med god visuel kontakt til og fra dette rekreative område.
Af flere målsætninger for projektet kan nævnes: Drikkevandssikkerhed, forsyningssikkerhed, hygiejnezoner, fleksibilitet/fremtidssikkerhed, bæredygtighed og arbejdsmiljø.

 

 

Data:

Anvendelse: Vandværk
Adresse: Kjersing, Esbjerg
Areal: 2.000 m²
Bygherre: Esbjerg Forsyning A/S
År: Under udarbejdelse, opføres i 2015
Ingeniør: Rambøll

 

Yderlig information: Kontakt Jens Erik Rasmussen her

 


< Tilbage til billeder

 

 

 

 

Nøgleord for projektet

  • Vandværk
  • Indpasset i naturen
  • Besøgsvandværk
  • LAR 
  • Regnbede
  • Vandproces
  • Drikkevand