Horsens Centret/Horsens Sundhedshus

Tværfagligt Sundhedshus 
 

Horsens Centret ligger med sine 8500 m² Sundhedshus, 8400 m² butikker og 450 parkeringspladser som et bindeled mellem den gamle bymidte  og det store handelsområde i den sydlige midtby.
Horsens Centret består af to bygningskroppe, bygning A og bygning B, der er forbundet af et adgangs-/og parkeringsdæk som "svæver" i 6 meters højde.
Adgangen til Sundhedshuset sker via et ankomstplateau mellem bygning A og bygning B.

Bygning A har butikker i stueplan samt et drive-in apotek, der har tilknytning til Sundhedshuset, som ligger i de to etager ovenover.
Bygning B indeholder ligeledes butikker i stueplan og parkering på taget i to etager, som man kommer til via en flad og kørevenlig rampe.

Sundhedshuset rummer et bredt udvalg af sundhedsrelaterede faggrupper, både private som offentlige, og skal bidrage til et større samspil mellem de forskellige praksiser - til gavn for borgerne, som for de praktiserende i huset.
Sundhedshuset rummer bl.a 22 praktiserende læger, 12 fysioterapeuter, 5 kiropraktorer, 3 tandlæger, 3 coaches m.fl. Dertil kommer et apotek, et ortopædkirurgisk hospital, et varmtvandsbassin, laboratoriefaciliteter, et fitnesscenter m.m. 

Arkitekturen danner bindeled mellem den gamle bymidte og det store handelsområde i den sydlige midtby.

Bygningens skala refererer til handelsområdets store bygnings-volumener, mens bygningens vinduesopdeling refererer til bymidtens mindre skala.

Facadeudtrykket er massivt og privat med mange tilbagetrukne vinduer, suppleret med store lyse aluminium inddækkede loggiaer med grøn beplantning.
Disse loggiaer bidrager med lys til de mange klinikker og fællesområder i bygningen og giver både besøgene og de praktiserende mulighed for at trække udenfor i ventetid og pauser.
Centralt i sundhedshuset er et gennemgående lysskår, der gennem et stort hul i etageadskillelserne bringer lys ned igennem etagerne.
Omkring dette lysskår ligger et fælles atrium og de enkelte klinikkers receptioner.


Bygherreudtalelse:

”...I min rolle som en af initiativtagerne til opførelsen af konceptet har jeg kunnet støtte mig op af Ginnerup Arkitekters ekspertise og evne til at formidle. Det at skulle agere mellem ca. 20 lejemål og mange lejere og alligevel opnå, at alle i det arkitektoniske og praktiske skulle nå en vis form for enighed om de fælles rammer var en udfordring, som de formåede at føre ud i livet....”

Dorte Rosendahl
Sygeplejerske og indehaver af Caddi, Horsens Sundhedshus
[ Uddrag af kundens anbefaling ]

 

 

Data:

Anvendelse: Sundhedshus, butikker og P-hus
Adresse: Grønlandsvej, Horsens
År: 2009
Bygherre: Ejendomsselskabet Horsens Centeret Aps
Areal: 28.000 m²
 

Yderlig information: Kontakt Trine Mouritsen her

 

< Tilbage til billederNøgleord for projekt:

  • Center
  • Tværfagligt
  • Sundhedshus
  • Butikker
  • Arkitektur bindeled
  • Bygningskroppe
  • Parkeringsdæk
  • Arkitekttegnet