Egnsinvest

1. præmie i arkitektkonkurrence / ombygning og renovering - Høj bevaringsværdi

 


Den gamle Horsens Handelsskole har gennem en årrække og talrige ombygninger fungeret som møbelforretning. Efter konkurrencen er bygningen ført tilbage til sit oprindelige udtryk.
Intentionen har været at skabe sammenhæng og orden i området for at præsentere huset på flotteste vis, samt åbne op til de bagvedliggende arealer og inddrage dem som et aktiv for pladsen.

Hovedindgangen mod Vitus Beringsplads udføres som et fritstående glasprisme - friholdt fra facaderne af et omkransende glasparti.
Facaderne føres i vidt omfang tilbage til det oprindelige udtryk. Med vindfangspartiet opnår man en æstetisk og interessant kontrast mellem det gamle tilbageførte hus og et touch at vores tids modernisme.

En del kunder vil sandsynligvis benytte sydindgangen fra gården / p-pladserne. Derfor gøres indgangen mere markant ved at lade indgang og overliggende glasparti i trappen smelte sammen til et parti.
Solafskærmning af sydfacaden består af neutralt udseende solfilterglas og indvendigt monterede rullegardiner. De er udført i et transparent solfilternet, som gør udsyn muligt.

 


Data:

Anvendelse: Erhverv / 1. præmie i arkitektkonkurrence
Adresse: Horsens
År: 2002 / 2012
Bygherre: Egnsinvest
Areal: 1150 m²

 

Yderlig information: Kontakt Janus Mouritsen her



< Tilbage til billeder

 




Nøgleord for projekt:

  • Restaurering
  • Oprindelig udtryk
  • 1. præmie i arkitektkonkurrence 
  • Arkitekttegnet