Petersmindeskolen 

Skolens, hallens og byens multihus

 

Projektet omfatter renovering og om-/tilbygning af Petersmindeskolen samt opførelse af et nyt multihus for både skolen og lokalområdet. Desuden er samtidig foretaget en renovering af Petersmindehallen.
Der er tegnet og bygget to nye fløje med læringsrum for skolens kreative fag som sløjd, håndarbejde, billedkunst, design mv, samt SFO og udskolingsområde. Der er i forbindelse med skolens svømmehal integreret et nyt multihus, der også fungerer som et offentligt tilgængeligt samlings- og aktivitetssted, for lokalområdets beboere.
Multihuset er indrettet med en scene i hallen som kan bruges til optræden og diverse forestillinger, som gør det attraktivt til undervisning og forskellige kulturelle, aktive og sociale arrangementer. Et nyt foyerområde kobler multihuset med den eksisterende hal.
Det samlede projekt skaber synergieffekter for både skole og nærområde: Der introduceres nye fleksible rammer for en bred vifte af aktiviteter, og de eksisterende faciliteter integreres og åbnes i forhold de nye tilbud. For Petersmindeskolens vedkommende er projektet med til at forbedre logistik og sammenhæng i dagligdagen.

Det samlede arkitektoniske udtryk tegnes af en ny samlet facade med farvede translucente glaspartier, der leder tankerne hen på nordlysets bølgende farver. Et udtryk, der både virker imødekommende, skaber sammenhæng imellem skole, multihus og hal, og udstråler aktivitet og energi.

 

Data:
Anvendelse: Renovering og om-/tilbygning skole og renovering af eksist.  idrætshal samt nyt multihus
Adresse: Petersmindevej 25A, Vejle
År: 2016-2018
Bygherre: Vejle Kommune
Totalentreprenør: Brdr. Thybo
Ingeniør: D.A.I.

 

Yderlige information: Kontakt Janus Mouritsen her

 

< Tilbage til billeder

 

Nøgleord for projekt:

  • Renovering
  • Tilbygning
  • Skole
  • Idrætshal
  • Multihus
  • Skole
  • Sportshal