Statsfængslet Sdr. Omme

Administrationsbygning beliggende på kanten skoven
 

Som et led i en større helhedsplan ligger den nye administrationsbygning ved indkørslen til fængselsområdet. Området i dag er fragmenteret og de mange små  bygninger adskiller sig arkitektonisk ikke meget fra hinanden. Der er ikke markant synlig forskel på ”beboelse” og administration. Intensionen var at tilføje området en bygning med format og god synlighed i området. Bygningen signalere offentlig adgang, åbenhed, imødekommenhed, og tilgængelighed.

Bygningen ligger ud til ankomstvejen med skov og å i ryggen og dette er har været udgangspunktet i planlægningen og detaljeringen.

Bygningens bærende konstruktion er limtræsrammer som mimer skoven og de store glaspartier giver gode views og spejler skoven som er unik for placeringen. Hovedbygningen er beklædt med sortbejset træ og funktionsstammen som bl.a. indeholder indgang/vindfang er i gråsort tegl.

Ginneruparkitekter har designet fast inventar i reception og kantine, samt designet den grafisk udsmykning med folie på glaspartier.



Bygherreudtalelse:

" Rådgivningen har været saglig, konstruktiv og behagelig. Vi har i fællesskab skabt et byggeri, der falder naturligt ind i naturen, tager højde for områdets bevoksning samt lader enkelte træer være en del af det visuelle førstehåndsindtryk......"

Ole Rasmussen,
Økonomichef Statsfængslet ved Sdr. Omme

 

 

Data:
Anvendelse: Administrationsbygning
Adresse: Sdr. Omme
År: Opført 2012
Bygherre: Statsfængslet ved Sdr. Omme
Areal: 850 m²
Fotograf: Mads Dalegaard Fotografi

Yderlig information: Kontakt Trine Mouritsen her


< Tilbage til billeder



Nøgleord for projekt:

  • Administrationsbygning
  • Helhedsplan
  • Skov
  • Sortbejset træ 
  • Store glaspartier
  • Grafisk udsmykning
  • Folie
  • Arkitekttegnet