Parkeringshus Ved Anlæget i Vejle 

Konkurrenceforslag til et parkeringshus Ved Anlæget i Vejle
  

Med konkurrencen ønsker Vejle Kommune at imødekomme parkeringsbehov i Vejle midtby og sikre en arkitektur der respekterer områdets bebyggelser.
Vores intention har været at skabe et moderne og venligt byggeri der skaber sammenhæng til omgivelserne og identitet til området.
Desuden har det været væsentligt at byggeriet rammer en menneskelig og bymæssig skala.

Dette er bl.a. gjort ved en klar markering af bygningens dæk, stor variation i facaderne gennem placeringen af teglstens-facadeelementer, "karnapper" der skaber dybde samt grønne motiver i fladerne.
De nederste og øverste dæk markeres i facaden med profilit-glas, der understreger husets lette karakter. Trappetårnene står som selvstændige volumener i bygningens gavle og vil fremtræde som et
klart og dynamisk motiv mod gaden.

 

Data:

Anvendelse: Parkering for 333 biler
Adresse: Ved Anlæget, 8700 Horsens
År: Konkurrenceforslag– 2011
 

 

Yderlig information: Kontakt Jens Erik Rasmussen her

 


< Tilbage til billeder

 

 

 

 

 

 

Nøgleord for projektet

 

 

 

 

  • Parkeringshus
  • Teglstens-facadeelementer
  • Sammenhæng til omgivelserne
  • Menneskelig og bymæssig skala
     
  • Stor variation