Infill Graven

 

Oprindelig ejendom fjernet – nyt infill byhus

 

 

Ejendommen, der lå på matriklen nedbrændte i 2012 og der er nu bygget et nyt infill byhus på stedet. Intensionen var at indpasse det nye byhus til det historiske gademiljø, samtidig med at det skulle fremstå moderne og nutidigt.

Byhuset fremstår som to separate bygninger opdelt i to mindre bygningsvolumener med forskellige fuge farver. Gaden bygningen ligger i, er smal og består primært af smalle byhuse- herved forsøges bebyggelsen indpasset i den "gamle" gade på den måde, at dimensionerne på nyt og gammelt fremstår i harmonisk sammenhæng.

Byhuset rummer butikker i stueetagen og boliger på 1. / 2. sal.
 
Nomineret til  Horsens Kommunes Arkitekturpris 2013


 

Data:

Anvendelse: Butikker og bolige
Adresse: Graven, Horsens
År: 2013
Bygherre: Jørgen Schou Eskildsen
Areal: 360 m² 
 

 

Yderlig information: Kontakt Jens Erik Rasmussen her


< Tilbage til billeder



Nøgleord for projekt:

  • Fjernelse af ejendom – opførelse ny
  • Infill byhus
  • Fremstår som 2 separate bygninger
  • Varieret gadeudtryk
  • Arkitekttegnet