Vesterport

Ombygning og renovering af Almene boliger for AAB

 

Projektet omhandler en gennemgribende renovering og ombygning af en stor boligkarré for Boligforeningen AAB. Boligkarreen ligger ved indgangen til Horsens Centrum lige ved siden af banegården. Bebyggelsen er oprindeligt opført i perioden 1944 til 1947 og består i dag af 210 familieboliger.
Boligkarreen står overfor en stor gennemgribende renovering og ombygning så der skabes 180 tilgængelighedsboliger med elevator og større altaner der overholder gældende krav til handicaptilgængelighed.

Boligerne vil efter renoveringen være på mellem 60 og 105 m2, med nye køkkener og badeværelser samt elevator, som sikrer beboerne adgang fra gadeplan. Helhedsplanen for afdelingen er udarbejdet i dialog med Landsbyggefonden.

Boligerne ombygges til større og tidssvarende lejligheder med en opgradering af energiforbruget og indeklimaet i boligerne. Alle tekniske installationer renoveres eller udskiftes med fokus på nedsættelse af forbrug. Facaderne renoveres og efterisoleres for at nedsætte energiforbruget. Alle boligerne får nye badeværelser, køkkener, altaner, vinduer og installationer.


Respekt for bygningens kontekst og historie spiller en stor rolle for os som arkitekt og med dette i tankerne er vi gået til opgaven med nutidig indsigt. Vi arbejder for at opnå optimal fremadrettet værdi for bebyggelsen, præget af liv, harmoni, karakter og vision.Data:

Anvendelse: Nuværende 210 almene boliger ombygges til 180
Adresse: Kongensgade/Vesterport, Horsens
År: 2014-2016
Bygherre: AAB AF 1938 Horsens
Ingeniør: Rambøll

 

Yderlig information: Kontakt Jens Erik Rasmussen her

 

< Tilbage til billeder

 

Nøgleord:

  • Ombygning
  • Renovering
  • Almene boliger
  • AAB
  • Horsens
  • Arkitekttegnet