Sankt Jørgens Engen

Nye attraktive boliger i Odense

 

En ny bebyggelse med 44 attraktive ejerboliger på Skt. Jørgens Gade i Odense skal bidrage til mere liv, aktivere byrummet og styrke det sociale liv i det blandede kvarter.

Bebyggelsen placeres i tråd med de eksisterende strukturer og retninger i området, hvor åbninger og “pauser” giver kig og en visuel sammenhæng mellem Skt. Jørgens Gade og det grønne område ved Odense Å. Den ny bebyggelse opdeles i en “Vejbebyggelse”, der fortsætter og understreger et sluttet gadeforløb og en “Parkbebyggelse”, der åbner op mod å-dalen.

Ved at dyrke sammenspillet mellem de røde nuancer opnås en harmoni og helhed i den overordnede arkitektur. Der vil være en forskel og et spil uden at kontrasten bliver for skarp. Boligerne opføres som traditionelle sammenbyggede byhuse med et ”nutidigt tvist” i detaljen, hvilket giver karakter og samtidig harmonerer godt med den øvrige bebyggelse i Sankt Jørgens gade.

De nyopførte boliger placeres optimalt i forhold til udnyttelse af grunden, de omkringliggende omgivelser, udsigt og solforhold. Der anlægges små private haver/terrasser og en gradvis overgang fra “Semi-offentlige rekreative områder” til offentlige stier og et offentligt parkanlæg. 

 

Data:

Anvendelse: 44 nye ejerboliger
Adresse: Sankt Jørgens Engen, Odense
Bygherre: Arkitektgruppen
År: Opføres 2018-2019

 

Yderlig information: Kontakt Martin Schack her

 

< Tilbage til billeder

 

Nøgleord for projektet:

  • Boliger
  • Sankt Jørgens Engen
  • Arkitektgruppen
  • Arkitekttegnet
  • Odense