Annas Håb

Boliger, erhverv og butikker

 

På en sydvendt bakke med udsigt til kuperet landskab og Horsens by i Egebjerg ved Gl. Kirkevej er 60 almene boliger under opførelse og efterfølgende kommer 40 ejerlejligheder samt erhverv og butikker.
Området ligger i tæt forbindelse til indfaldsvejen til Horsens og dermed også motorvejen, dog samtidig tæt på både natur og by. I den nye udstykning er en dagligvarebutik under opførelse og planlagt med udbygning af flere butikker.

For at bevare områdets naturlige topografi bedst muligt er den samlede bebyggelse udlagt som solitære bygninger uden nogen form for overgangszone ml. bebyggelsen og græstæppet.
De almene boliger i første etape består af punkthuse og dobbelthuse ml 65-110 m² med egen garage og terrasser med udsigt til landskab med eksisterende sø samt nyetablerede regnvandsbassinner.
Området vil fremstå grønt og tilgængeligt med fælles opholdsarealer for både børn og voksne. Beplantningen i området er af varieret karakter fra frugttræer til mere vild og lav bevoksning.

Bygningerne fremstår i mørke tegl der falder godt ind i naturen og åbne glaspartier der giver lyse boliger med gode udsigtsforhold.

Opført som energiklasse 1 byggeri.

Nomineret til Horsens Kommunes arkitekturpris 2014

 

 

Data:

Anvendelse: 60 almene boliger, 40 ejerlejligheder, 5400 m² erhverv og 2500 m² butikker.

Adresse: Egebjerg Bakke, 8700 Horsens
Bygherre: Boligforeningen Odinsgaard
År: 2013
 

Yderlig information: Kontakt Jens Erik Rasmussen her


< Tilbage til billeder

 

Nøgleord:

  • Landskab
  • Udsigt
  • Arkitekttegnet
  • Horsens
  • Almene boliger
  • Ejerlejligheder