Ankelbo

Nyt boligområde i Billund

 

Boligprojektet omfatter opførelse af 65 nye almene boliger samt et fælleshus. I området opføres 4 forskellige typer boliger med varierende størrelser. Bebyggelsen skabes netop i mødet imellem husene og det grønne: Husene lægges ud i landskabet efter et simpelt og funktionelt princip, ligesom byggeklodser i et enkelt system, som naturen og stedet påvirker og ”skubber til”, hvorved de enkelte boligområder og rumdannelser i bebyggelsen får hver deres særpræg, samtidig med at naturen og legen lander lige uden for døren. 

Følelsen af tryghed og genkendelighed understøttes også af udformningen af de enkelte byggeklodser: Små variationer i husenes udtryk er sammen med de varierede rum i bebyggelsen med til at det enkelte hus får sin egen karakter, og bliver let genkendeligt for beboerne. 

De grønne fællesarealer er styrende for bebyggelsen som et let tilgængeligt tilbud til beboerne og understøtter fællesskabet. Det vægtes især højt, at der er plads til, at alle aldersgrupper kan mødes og nyde naturen.Området er udført med en arkitektonisk omtanke, der fremstår sympatisk, funktionel og klassisk, som medfører en forståelse mellem beboer og arkitektur, der gør beboerne tilfredse og stolte af deres hjem og nabolag.

 

 

Data:

Anvendelse: 50 nye almene Familieboliger, 14 seniorboliger samt fælleshus
Adresse: Børnenes Kvarter, Billund
År: 2016 Totalentreprisekonkurrence
Bygherre: Billund Boligforening, Bovis
Totalentreprenør: Torntoft & Mortensen
Ingeniør: Hundsbæk & Henriksen Landskab: By Munch

 

Yderlig information: Kontakt Martin Schack her 


< Tilbage til billeder

 

Nøgleord:

  • Almene boliger
  • Fælleshus
  • Natur
  • Arkitekttegnet