Æblelunden 

DGNB certificerede bæredygtigheds boliger

 

Æblelunden består af 84 almene boliger i varierende størrelse og opført i to etaper, heraf er den 2. etape er tegnet af GINNERUPARKITEKTER.
Æblelunden  2 er udarbejdet med respekt for dets naturskønne omgivelser, som opretholdes og understøttes af en rekreativ opholds- og forbindelseskile der understøtter fællesskabet på tværs af boligområdet. Hoveddisponeringen af området sikre gode private- og fælles udearealer, samt gode lys- og solforhold– derfor er boligerne samt de private udearealer orienteret mod syd.

Boligerne er disponeret ud fra et funktionelt fokus således, at boligens arealer udnyttes bedst muligt, samt er disponeret så boligen fungerer optimalt og sikre en grad af fleksibilitet i indretning og rumopdeling.  Samtidigt er der fokuseret på et godt indeklima i form af veldimensionerede rum med god ventilation og dagslysforhold.

Boligerne opføres som bygningsklasse 2020, og går efter at opnå DGNB Guld Certificering. Der er pt kun fem DGNB Guld certificerede boligbyggerier i Danmark. 

Læs mere om DGNB her

 

 

Data:

Anvendelse: 38 nye almene Familieboliger
Adresse: Æblelunden 2, Virup Skovvej, Hjortshøj
År: 2016- 2017
Bygherre: AAB Aarhus
Totalentreprenør: Torntoft & Mortensen
Ingeniør: Rambøll

 

Yderlig information: Kontakt Martin Schack her

 

< Tilbage til billeder

 

Nøgleord:

  • DGNB
  • Almene boliger
  • Bæredygtig
  • Arkitekttegnet
  • Bygningsklasse 2020