Æblelunden 

DGNB certificerede bæredygtigheds boliger

 

Æblelunden består af 84 almene boliger i varierende størrelse og opført i to etaper, heraf er den 2. etape er tegnet af GINNERUPARKITEKTER.
Æblelunden  2 er udarbejdet med respekt for dets naturskønne omgivelser, som opretholdes og understøttes af en rekreativ opholds- og forbindelseskile der understøtter fællesskabet på tværs af boligområdet. Hoveddisponeringen af området sikre gode private- og fælles udearealer, samt gode lys- og solforhold– derfor er boligerne samt de private udearealer orienteret mod syd.

Boligerne er disponeret ud fra et funktionelt fokus således, at boligens arealer udnyttes bedst muligt, samt er disponeret så boligen fungerer optimalt og sikre en grad af fleksibilitet i indretning og rumopdeling.  Samtidigt er der fokuseret på et godt indeklima i form af veldimensionerede rum med god ventilation og dagslysforhold.

Det almene boligprojekt er DGNB Guld certificeret og dermed vil projektet være kendetegnet ved en stor bredde i de bæredygtige tiltag, så det både handler om energi, levetid og totaløkonomi, men også om, at bebyggelsen  dybest set er udformet, så klimavenligt og naturligt som muligt. Boligerne er opført som bygningsklasse 2020.

Læs mere om DGNB her

 

 

Data:

Anvendelse: 38 nye almene Familieboliger
Adresse: Æblelunden 2, Virup Skovvej, Hjortshøj
År: 2016- 2017
Bygherre: AAB Aarhus
Totalentreprenør: Torntoft & Mortensen
Ingeniør: Rambøll

 

Yderlig information: Kontakt Martin Schack her

 

< Tilbage til billeder

 

Nøgleord:

  • DGNB
  • Almene boliger
  • Bæredygtig
  • Arkitekttegnet
  • Bygningsklasse 2020